fbpx
Skip to main content

DF140BG

SUZUKI LANSERAR NYA DF115BG/DF140BG 4 CYLINDRIGA UTOMBORDARE FÖRST I BRANSCHEN ATT ERBJUDA FLY BY WIRE ELEKTRONISK GAS/VÄXEL I DETTA SEGMENT.

Suzuki är kända för att tillverka högteknologiska motorer I alla storlekar – för alla båtar. Den traditionen fortsätter när vi nu lanserar Suzuki’s helt nya modeller till säsongen -2021, DF115BG och DF140BG 4-takts utombordare, De första utombordarna i sin klass med elektronisk styrning av gas och växel, s.k. ”fly by wire” vilket bl.a. medför än mer exakt styrning av gas och växel och ökar körupplevelsen. Suzuki kallar det SPC, Suzuki Precision Control.

Suzuki erbjuder nu SPC “fly by wire” fr.o.m. DF115BG till flaggskeppet DF350AT med dubbla propellrar. Detta underlättar även för båttillverkare då man kan använda samma pre-riggning för alla dessa modeller. SPC medför mjuk och exakt växling och styrning av gasen vilket också leder till ökad prestanda och lägre bränsle förbrukning. Suzuki har lång erfarenhet av elektronisk styrning då man lanserade det för manga år sedan på största modellerna.

Men SPC är inte den enda nyheten. Suzuki har även uppdaterat själva motorn. Suzuki har höjt kompressionen till 10.6:1 I denna 2.0 liters fyrcylindriga motor vilket ger högre toppfart och bättre acceleration. Dessutom har bränsleförbrukningen sänkts med ca 5-7% i marschfartsområdet jämfört med nuvarande DF115A och DF140A.

Nya DF115BG och DF140BG har även fått en helt ny generator på hela 40A samt med ökad laddförmåga på tomgång och låga varvtal — perfekt för dagens strömslukande fiskebåtar som spenderar lång tid i trollingfart.

Även om mycket är nytt under kåpan så finns de även nyheter som är synliga för ögat. Motorkåpan har en helt ny, modern, design som passar väl till många olika båttyper. Nya DF115BG och DF140BG finns med antingen L-rigg (20”) samt med XL-rigg (25”). 115hk och 140hk är en effektklass som passar väldigt många båtar i Sverige.
Båda motorerna kommer att finnas både i svart färg och även i en helt ny vit färg, Super Cool White.Kåpan har även fått ett helt nytt luftintag/insugssystem som innehåller en förbättrad vattenseparator och en helt ny resonanskammare som sänker insugsljudet till nya låga nivåer över hela varvtalsområdet.

För att underlätta service så behöver endast motorkåpan avlägsnas. Motorn har även fått en spillkrage vid oljefiltret vilket gör att olja inte spills ut på marken eller i vattnet. Motorn har även en sensor som varnar för ev. vatten i bränslet.

De första DF140BG beräknas komma till Sverige oktober/November och DF115BG kommer runt årskiftet.

Nuvarande DF115AT och DF140AT kommer att säljas parallellt med nya DF115BG och DF140BG.

ÖNSKAR DU PRISUPPGIFTER ELLER KANSKE MER INFO?

Kontakta oss gärna här!


  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

  Specifikationer
   Rek akterspegelshöjd mm L:511 / X:638
   Startsystem Elektriskt
   Vikt i kg L: 188, X: 192
   Motortyp DOHC, 16 vent
   Bränslesystem Sekventiell Multi Point Elektronisk Bränsleinsprutning
   Antal cylindrar 4
   Slagvolym cm³ 2,045
   Borrning x slag mm 86 x 88
   Maxeffekt kW 84.6 / 103
   Rek. fullgasvarvtal rpm 5000-6000
   Manövrering Reglagebox
   Choke
   Oljevolym 5,5 liter
   Bränsletank
   Tändsystem Heltransistorerat
   Generator
   12V, 40A
   Upphängning Gummiupphängning
   Trimlägen Power trim och tilt
   Utväxling 2,59:1
   Växellägen F-N-R
   Avgasutsläpp Genom propeller
   Rek. propeller 15″-25″(RR), 17″-23″(CR)